Hasardspill

Norges mest populære hasardspill

Å spille på spill med tilsynelatende massiv risiko er en av de aller mest populære aktivitetene her til lands. Selv lenge før de utenlandske spilleselskapene penetrerte markedet, så elsket nordmenn å delta i denne typen spill. Kanskje stammer det tilbake til våre vågale dager som vikinger. Uansett, så er spilling på såkalte hasardspill blitt en sentral del av hverdagen vår. Enten en ikke klarer å holde seg og spiller på jobb, eller setter seg rett ned så snart en har kommet inn døra, så bidrar nordmenn med en av de største andelene aktive spillere i verden.

Hasardspill blir også ofte bare kalt gambling, veddemål, eller rett og slett spill om penger. I realiteten, uansett hvilket spill det er snakk om, så er hovedpoenget at en satser penger på et utfall for å vinne mer penger til slutt. Selve ordet hasard har en spennende historie, da dette faktisk er det arabiske ordet for terning. Den dag i dag er hasard faktisk et terningspill, men dette er enda ikke så populært i Norge. Det finnes derimot en rekke hasardspill som er populære her til lands, og vi skal ta en nærmere titt på disse.

Terningspill

Lotto hos Norsk Tipping

Norsk Tipping er det eneste selskapet i Norge med lisens til å levere hasardspill, selv om de utenlandske selvfølgelig kommer seg inn over nett. Selskapet som står som Norges lengst levende innen hasardspill har mange kjente alternativer. Allikevel vil det nok være vanskelig å argumentere imot at lotto er blant de aller mest populære, på kryss og tvers av alle leverandører og spill.

Lotto ble faktisk ikke introdusert før i 1986, men allerede i sitt første år var det meget populært, siden det allerede hadde tatt grep om resten av Europa. Spillet er relativt enkelt, og det går ut på at spillerne skal velge 7 tall fra de 34 første tallene. Deretter blir tallene trukket av en maskin direkte på NRK. Spenningen har sitret i kroppen hos mange familier over årene, og det er nettopp dette som er så unikt med lotto. Siden såpass mange nordmenn spiller, så er potten som oftest på flere millioner, noen ganger titalls millioner!

Tipping på oddsen

Rett under lotto i rangstigen er det nok liten tvil om at spill på odds kommer. Disse var meget populære hos Norsk Tipping i flere tiår, og begrepet oddskupongen er innlemmet i det norske språket. I dag er det derimot de utenlandske spillselskapene som står for majoriteten av spillene. Med fristende bonuser og lignende, og ikke minst mye bedre odds, så er det nok liten tvil om hvorfor nordmenn heller velger å spille hos nettopp disse leverandørene.

Tipping på odds er nok mest populært på grunn av vår interesse for fotball. Allikevel kan det også fort argumenteres for at det er meget populært grunnet hvor enkelt det er å spille. Alt du trenger å gjøre er å satse penger på hvem du tror skal vinne. Du kan selvfølgelig også ta det videre og satse på målscorere og andre lignende spill dersom du er komfortabel med det. Sats med klokhet, så vinner du i henhold til hvor stor oddsen er. Om oddsen er 2.00 og du satser 100kr, ja så vinner du 200kr. Så enkelt er det egentlig å spille på odds!

Tipping på odds

Pokerbølgen som traff Norge

Ikke bare bragte de utenlandske spillselskapene med seg oddsen, men de introduserte også nordmenn for en gammel klassiker, nemlig poker. Det vil si, vi visste nok om spillet her til lands, men helt til de utenlandske spillselskapene entret over nett, så var hverken spillet lovlig i Norge eller tilbudt av Norsk Tipping. Dermed var det en åpenbaring når nordmenn fikk muligheten til å spille poker mot hverandre over nett.

I dag satser nordmenn flere titalls millioner på dette spillet. Faktisk er kortspillet blitt så populært innen hasardspill på nett at flere spilleselskap i dag kan tilby plasser i NM til sine beste spillere. Her kan du spille mot noen av Norges beste, eller simpelthen bryne deg på noen virkelige kjendiser. Spørsmålet er vel egentlig bare om du klarer å holde maska?

Poker

Prøv et hasardspill i dag

Om du er nordmann, så er nok sjansen stor for at du allerede har prøvd alle de ovennevnte spillene. Kanskje bør du dog gi dem en ny sjanse om du ikke allerede har rasket med deg millionene. Spill som bingo, rulett, keno og backgammon for eksempel kan også prøves ut. Nyt dine hasardspill i dag, og all den spenningen som kommer med disse. Kanskje vinner du den neste store gevinsten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *