Dataspill

Fotballens beste simulasjonsspill

Først og fremst – beklager til alle fans av FIFA-serien. Der FIFA er et fantastisk godt spill, så har det simpelthen ikke den dybden som Football Manager serien sitter på. Serien som nå har pågått i nesten 30 år (dersom en teller med tidligere Championship Manager) er i dag verdens utvilsomt beste spill for ekte fotballelskere. Det er riktignok et spill som dog krever en god del ferdigheter og ikke minst utrolig mye konsentrasjon. Derfor faller FIFA som et naturlig valg for mange i den yngre garde fremfor Football Manager, eller FM som spillet så ofte kalles.

FM er en årlig utgivelse, og har vært det siden serien kom på banen med Championship Manager i 1992. I likhet med FIFA, så har serien sakte men sikkert utviklet seg i henhold til funksjoner, grafikk og andre aspekter. Spillet har over årene blitt utviklet av Sports Interactive, et utviklingsstudio som har høstet god kritikk for sine spill. I kjent stil har flere og flere elementer blitt lagt til, og det er disse som gjør FM 19 hvert fall til et av de beste simulasjonsspillene noensinne – om du er fotballfan da så klart!

FM 19

Finn din favorittklubb og dominer verden

Der nordmenn elsker å spille på datamaskinen, så lar FM 19 deg gå så ufattelig mye dypere enn noe annet spill. Mannen i gata tør nok ikke en gang å forsøke å tenke over hvordan algoritmene her behandler alle hans avgjørelser. Det er et helt enormt sett med data som skjuler seg i FM 19 sin database nemlig. Her finnes det tusenvis av spillere, alle med oppdaterte bioer og ferdigheter. Dessuten finnes en rekke forskjellige land med deres respektive ligaer – i Norge finner vi i FM 19 til og med 3. divisjon!

Det beste tipset for å starte spillet er nok å begynne med din favorittklubb. Enten det er lokallaget i norsk 3. divisjon, eller en gigant slik som Barcelona, så er det best å styre sin favorittklubb. Da har du allerede en fordel i at du kjenner til spillerne som befinner seg i klubben allerede. Er du derimot av den eventyrlystne typen, så kan du for eksempel ta den helt ut og ta over et lag i ellers ukjente territorier slik som Singapore og Malaysia!

Barcelona

Triksene som redder deg fra sparken

Enhver manager sin største frykt er å få sparken. Det er ikke noe gøy å innrømme det, men FM 19 er nok et av de spillene vi nordmenn bedyrer som er aller vanskeligst. Følg derfor nøye med på de gode rådene du får i spillet, for de kan fort redde deg fra å få sparken. Blant de mange detaljene som befinner seg i spillet, så er det ikke godt å si akkurat hvordan de forskjellige trekkene du utfører påvirker hva som skjer. Allikevel finnes det noen gode triks som du alltid bør følge.

Sørg først og fremst for at spillerne dine er fornøyde og jobber bra sammen. Sjekk skjermen for Dynamikk, og sørg for at du har gode ledere i laget. Roter nok til at samtlige spillere er fornøyde med spilletiden. Glem heller ikke at lagånd har en stor rolle å spille. Sist men ikke minst, hva gjelder lagarbeidet, sørg for å ikke beholde et råttent eple kun basert på deres ferdigheter. Om den beste spilleren i klubben setter seg på bakbena og vil dra, så kan faktisk det beste valget være å nettopp la dem dra!

Dersom vi beveger oss fra det mentale til selve spillet på banen, så er det kanskje enda flere faktorer som spiller inn. Blant annet finner vi her de endeløse instruksjonene. Følg nøye med på spillernes ferdigheter. Gode pasningsferdigheter bør bety at du holder i ballen, mens gode innleggsferdigheter kan oppfordre til mange innlegg. Viktigst av alt er derimot at du sørger for at taktikken står i stil med den motstanderen som vil befinne seg på den andre siden av banen.

Instruksjoner

Skaff deg FM 19 for en fantastisk opplevelse!

FM 19 er perfekt for deg som vil ha mer innvirkning på spillet enn kun overganger og styring av hva som forekommer på banen. Gjør alle oppgaver fra å velge kaptein til å dele ut bøter. FM 19 setter nærmest ingen grenser for hvor detaljert managerlivet kan være, og du får med deg alle de detaljene andre fotballspill ikke har inkludert.

FM 19 kommer derimot med ett eneste krav, og det er at du må elske fotball av hele ditt hjerte. Her er det ikke noe kjære mor, og du må være obs hvert eneste sekund. Dette er dog det perfekte simulasjonsspillet for fotballidioten i familien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *