Håndball

En stolt håndballnasjon

Norge er en meget stolt håndballnasjon, og vi har oppnådd fantastiske resultater opp gjennom årene. Kanskje spesielt på kvinnesiden har det vært stor popularitet de senere årene. Seire i OL, VM og EM har ført til dette. På klubbscenen har det også vært store prestasjoner fra våre håndballjenter, da kanskje spesielt med Larvik i spissen. Stjerner som Gro Hammerseng og Anja Edin har blant annet preget det som kanskje har vært en av Norges mest populære idretter for unge jenter.

På herresiden har det ikke vært like mye oppmerksomhet. Selv om Kristian Kjelling og gutta fikk en del publisitet, så var de liksom aldri helt på samme nivå som håndballjentene. Dette skulle dog endre seg da herrene i 2017 tok sitt første sølv. Tross et ergerlig tap mot Frankrike, så karret altså Norge seg hele veien til finalen, noe de aldri tidligere hadde gjort. I år var det på tide med revansje, men et Danmark på hjemmebane ble for sterkt. Dermed har Norges menn altså endt opp med sølv i to VM på rad, noe entusiastiske tippere nok har hentet hjem mye på. Det er en enorm prestasjon, og det vitner om gode tider fremover også på herresiden.

Kvinnenes VM er rett rundt hjørnet

Mennenes VM er derimot over for i år, og dermed får vi ikke se gutta kjempe om verdensmesterskapet før i 2021 igjen. Kvinnenes VM er på sin side ikke før i månedsskiftet November-Desember, og det er dermed mye å glede seg til her. Etter å ha vunnet to av de siste fire mesterskapene, så er Norge sugne på nok en seier. Kanskje spesielt gira er jentene på seier siden de tapte mot Frankrike for 2 år siden. Det sure 23-21 tapet ble en skuffelse for en gjeng jenter som var klare til å bli den første generasjonen med 2 VM titler på rad her til lands. Det ble dessverre ikke sånn, men de kan fortsatt skrive sine navn inn i historiebøkene om de gjør jobben i Japan til høsten.

Spådommer for VM

Med Stine Bredal Oftedal, Camilla Herrem, Sanna Solberg og Silje Solberg i spissen, så er det liten tvil om at Norge har en fantastisk tropp. Nora Mørk er også på vei tilbake for fullt, og med henne i troppen kan Norge fort bli ustoppelige – hun er tross alt et ”one-woman team”. Det er også mange unge som kommer opp fra rekruttene, og hvem vet om de kan slå igjennom i løpet av året. Det er tross alt lenge igjen til November, og de som står og banker på døra kan fort komme seg inn igjen.

Troppen er nok ikke fullt så sterk og komplett som den var før, men det er til gjengjeld litt mer spenning og potensiale. Får vi Nora Mørk tilbake på topp, så er det dessuten helt usannsynlig at vi ikke skal kjempe med de beste. Det blir spennende å se hvordan den situasjonen og utvikler, og ikke minst hvordan Norges sjanser blir. Vi er kanskje den beste håndballnasjonen i moderne tid, så kan jentene dra hjem nok et gull?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *