Fotball

Eliteserien er i gang for fullt

Eliteserien har endelig blitt sparket i gang, og for et fyrverkeri det allerede har blitt. På toppen av tabellen finner vi, kanskje noe overraskende, Viking og Bodø Glimt, de to eneste lagene som har vunnet begge sine kamper. Tittelfavoritter slik som Brann og Rosenborg har på sin side med ett tap og en uavgjort hver bare 1 fattig poeng etter de to første kampene. Det har ført til mye murring allerede, men fremtiden bringer nok gode resultater for lag med så sterke tropper. Det blir dog spennende å se hvordan de skal snu det og om de har troa på veien fremover.

Troa har i hvert fall guttene fra Bodø Glimt, som det fort kan virke som har skrudd klokka noen tiår tilbake og fått Runar Berg tilbake på banen. Han er dog på sidelinjen og deltar ikke i spillet på banen. Men med resultater slik som 5-4 seieren mot Mjøndalen som kom hele 11 minutter på overtid, så trenger en kanskje ikke en karakter slik som Runar Berg. Det kan virke som guttene i Nord er ufattelig motiverte for å virkelig slå til denne sesongen. For en overraskelse det ville vært om de skulle kjempe i toppen!

Spådommer for videre spill

Lagene som har sett sterkest ut i de to første kampene er Odd og Molde. Tross 4 poeng, så har deres banespill utvilsomt vært best. Dessuten har de møtt sterk motstand i form av Brann, Rosenborg og Sarpsborg. Spesielt Odd er imponerende i den grad at de tok 4 poeng mot Brann og Rosenborg i sine to første kamper. Med en Torgeir Børven i kanonform, så kan Odd utfordre hvem som helst, og ikke minst hvor som helst. Dessuten kan deres fravær i Europa fort vise seg å bli en stor fordel.

Allikevel vil nok folk flest argumentere for at Rosenborg, Molde og Brann vil være de eneste reelle tittelutfordrerne. Det kan dog bli stor friksjon i Trondheim dersom Horneland ikke fører skuta til en seier umiddelbart. Med et trenerskifte kommer ny giv, men for et topplag som Rosenborg er det nok kanskje ikke optimalt så tidlig i sesongen.

Uansett, det skal bli spennende å se hvordan ligaen etterhvert utvikler seg. Det er mange som sparker bakfra i år, og Eliteserien kan fort bli mer spennende enn noensinne før. Sett dine spådommer for hvem som tar med seieren hjem i dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *