Hasardspill

Dette må du vite om refinansiering av lån

Annonse

Ønsker du å bli flinkere til å spare penger? Refinansier lån og kredittgjeld, så er du på god vei. I denne artikkelen lærer du det du trenger å vite om refinansiering. 

Aldri råd til å spare? 

Det er sikkert mange som kjenner seg igjen i følelsen av at de aldri har råd til å spare. Faste utgifter er noe alle har, men noen ganger føles det som at alt man gjør er å betale regninger. Hvis du kjenner deg igjen i dette, kan tiden være inne for å ta noen grep i privatøkonomien din. 

Dette er refinansiering

Dersom du har brukt kredittkortet, sitter på dyre smålån eller har handlet på avbetaling, har du gode muligheter til å spare penger. Vi snakker om å refinansiere forbruksgjelden din.

Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån som brukes til å nedbetale den gamle gjelden. I praksis betyr dette at du flytter gjelden fra det gamle lånet til det nye lånet. Høres det rart ut at du kan spare penger ved å låne penger? Da bør du lese videre. 

Slik sparer du penger på refinansiering

Refinansiering er en god løsning for deg som har gjeld, fordi du vil sitte igjen med en oversiktlig nedbetalingsplan og bedre kontroll over økonomien. Refinansieringen skal selvfølgelig også være lønnsom, og da må du sørge for å få en lavere rente på refinansieringslånet enn hva du har hatt tidligere. 

Det første du må gjøre er å finne ut av hvor mye gjeld du har i dag og hvilken rente du betaler på gjelden. Deretter kan du søke om et refinansieringslån. Dette er helt uforpliktende og kostnadsfritt, og vil gi deg svar på om du kan spare penger på å refinansiere. 

Når du søker om refinansiering, søker du om det samme beløpet som utgjør din totale gjeld. Hvis du ender opp med å takke ja til et tilbud, vil den aktuelle banken du takket ja til ta seg av jobben med å løse ut den gamle gjelden. Det betyr minimalt arbeid for deg, og maksimal besparelse. 

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

Derfor bør du refinansiere via en låneagent

En låneagent hjelper deg ikke bare med refinansiering, men også med å spare penger. Låneagenten sammenligner ulike tilbud om refinansieringslån med mål om å finne det billigste og beste lånet for akkurat ditt utgangspunkt. Med en låneagent vil du derfor ikke bare ende opp med det beste refinansieringslånet, med det refinansieringslånet som passer deg best

Alt du trenger å gjøre er å sende inn én søknad om refinansiering. Deretter kan du lene deg tilbake, og la låneagenten gjøre resten av jobben. Låneagenten videresender den samme søknaden til en rekke ulike banker og långivere, og sammenligner svarene som kommer i retur. Til slutt vil du motta det aller beste tilbudet om refinansiering. 

Ikke kast bort penger på unødvendig dyre gjeldsrenter – refinansier gjelden i dag, og begynn å  spare penger i stedet. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *