Sport og Helse

Aktivitet fra ung alder

Er det en ting den eldre generasjonen klager stadig over, så er det at barn sitter mye inne. Da den eldre generasjonen var barn, så var det nemlig ingen duppeditter slik som smartmobiler og iPader. I stedet lekte barna i det fri helt til de var utslitte og kom hjem med skitne og gjennomvåte klær. Den tiden er dog omme, og barna sitter mye mer inne enn før. Allikevel er det ikke teknologien og spillingen som egentlig er problemet – det er aktivitetsnivået som er farlig. Vi vet i den eldre befolkningen at for mye sitting fører til store helseproblemer. Kroppen er tross alt ikke designet for å sitte i så lang tid. Dessuten kommer fedme på toppen av det hele som et resultat av for lite aktivitet.

Derfor er det å bevege seg helt essensielt. Det betyr ikke at barna må ta etter den eldre generasjonen og være ute og leke døgnet rundt. I stedet er det en oppfordring om at barna i det minste får en times tid med fysisk aktivitet hver dag. Det trenger ikke nødvendigvis å være organisert idrett, men det er en fordel dersom dette er tilfellet, da det fort blir litt halvveis uten organisert trening. Og det er jo tross alt norsk tradisjon å delta, og ikke minst vinne, innen diverse idrettsgrener.

La oss finne tilbake til røttene

Som sagt pryder den eldre generasjonen seg på at de ”aldri” var innendørs. De lekte i evigheter utendørs, og var ikke bekymret for å nå neste nivå på spillet sitt eller lignende. På samme måte var hele familien aktiv sammen, og det er nok noe mange kunne trengt den dag i dag. Der uken fort kan være drepen, så hadde det for mange vært et meget friskt pust i familielivet dersom hele familien for eksempel tok seg en skitur. Det er en umulig oppgave for de fleste å få til en skikkelig familietur midt i uka, men når helgen kommer er dette en viktig ting å gjøre sammen.

Det trenger dog ikke være en skitur, selv om det naturligvis ville vært kult å finne tilbake til røttene våre. Et alternativ kan være noe så enkelt som en tur til parken, eller kanskje en tur på stranda. Parken kan by på lek og gøy med apparater, eller rett og slett bare en gåtur. På samme måte kan stranda bringe inn fysisk aktivitet i hverdagen med svømming og andre aktiviteter i vannet.

Uansett hvilke aktiviteter du velger for barna, det være seg organisert idrett eller morsomme aktiviteter med familien, så er det viktig at vi finner tilbake til røttene våre. Vi har mistet mye av viljen til å være utenfor døra, men aktivitet er helt essensielt fra ung alder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *